skip to Main Content

A bourbon vanilla infused gin

Sir Edmond Gin is een ongewoon distillaat, een echte rebel in het dichtbevolkte gin-landschap. De gin brengt een eerbetoon aan een van de favorite smaken van de mensheid: Vanille. Hiervoor gebruikt men de allerbeste bourbon vanille, afkomstig van de vroegere Franse kolonie: Réunion.

Het basisdistillaat van jeneverbes, engelwortel, kardemom, kaneel en gember wordt zorgvuldig samengesteld om deze nadien 6 tot 8 weken te infuseren met hoogwaardige Bourbon Vanilla.  De zoete smaak van de vanilla bedwingt hierdoor de natuurlijke bitterheid van de jeneverbes. Dit levert een totaal nieuwe drinkervaring die mixologists (en andere cocktailliefhebbers) uitdaagt om de mogelijkheden van gin te herontdekken bij het bedenken van nieuwe cocktails of het samenstellen van klassiekers

The Perfect Serve

Orange & Cinnamon

Een goed gevuld glas met ijs
50ml Sir Edmond Gin
Fever-Tree Indian Tonic Water
Kaneelstokje
Een schijfje (verse of gedroogde) sinaasappel

Onze serveer tip

Gebruik heel veel ijs in je glas. Hierdoor blijft je G&T goed koud en verwatert hij minder snel.

The Perfect Serve

Strawberry & Mint

Een goed gevuld glas met ijs
50ml Sir Edmond Gin
Fever-Tree Indian Tonic Water
Stukjes aardbei
Takje munt

Onze serveer tip

Gebruik heel veel ijs in je glas. Hierdoor blijft je G&T goed koud en verwatert hij minder snel.

De naam “Sir Edmond” is een eerbetoon aan Mr. Edmond Albius. Geboren als slaaf op het eiland Réunion, ontdekte hij in 1841 op 12-jarige leeftijd dat het mogelijk was om de Vanilla orchideeën handmatig te bevruchten. Een revolutionaire ontdekking die een groot probleem oploste voor de Franse kolonisten. Toen zij in 1820 begonnen met het groeien van Vanilla orchideeën hadden ze er namelijk geen rekening mee gehouden dat er op de nieuwe kolonies geen inheemse insecten waren die de vrouwelijke plantjes konden bevruchten. De eenvoudige oplossing van Edmond ging niet ongezien voorbij. Zijn techniek werd standaard praktijk en wordt vandaag nog steeds over de hele wereld gebruikt.

Ontdek alle producten van

Sir Edmond Gin

Sir Edmond Gin

De basis botanicals van Sir Edmond zijn jeneverbes, kardemom, gember, kaneel en engelwortel. Dit klassieke distillaat wordt nadien gedurende enkele weken geïnfuseerd met de Bourbon Vanilla. De hele productie gebeurt bij Herman Jansen in Schiedam, een van de oudste distilleerderijen in Nederland.

Perfect Serve

50ml Sir Edmond
Fever-Tree Indian Tonic water
Kaneelstokje
Schijfje sinaasappel

African Wildlife Foundation

Sir Edmond Gin is een product van de wereld. Letterlijk. De botanicals worden verzameld over de hele wereld: Europa, Centraal Amerika, Groenland, China en Afrika. Vanuit dit opzicht wilt Sir Edmond ook de verantwoordelijkheid nemen om iets terug te geven. En hoe beter dan bij te dragen aan de bescherming van het continent dat de basis levert voor zijn unieke distillaat?

Voor elke fles Sir Edmond die verkocht wordt gaat er een bijdrage rechtstreeks naar de African Wildlife Foundation. Deze organisatie, gebaseerd in Kenia, zet zich ten volle in voor de bescherming van de Afrikaanse dierenwereld en zijn habitat, maar ook voor de economische ontwikkeling van Afrikaanse gemeenschappen.

Onze andere merken

Back To Top