skip to Main Content

The forbidden fruit of the elephant tree

Geïnspireerd door het fenomeen van dronken olifanten in Afrika is deze 3x gedistilleerde gin ontstaan. Met nog botanicals zoals jeneverbes, koriander, sinaasappelbloesem, lavendel, rozenblaadjes en natuurlijk Marula, de verboden vrucht van de olifantenboom.

The perfect serve

Gin & Tonic

Vul het hele
glas met ijs
50ml Marula gin
Fever-Tree
Clementine
tonic water
Garneer met een
schijfje grapefruit

Om je kennis te laten maken met de Marula, nemen we je mee op reis naar Namibië en de Miombo bossen van Zuid-Afrika. In dit gigantische gebied vinden we de Sclerocarya Birrea, ook bekend als de Marula. Deze boom produceert klein fruit, dat amper twee tot drie centimeter is, maar met een enorme magische kracht. Dit wordt ook wel “de verboden vrucht” van de olifantenboom genoemd. Wanneer de inwoners van deze bossen, zoals apen, giraffen en zelfs olifanten van dit magische fruit durven te eten, komen ze in hogere sferen terecht.

Ontdek alle producten

van Marula

Marula

Onze zorgvuldig gekozen botanicals zoals jeneverbessen uit Toscane, lavendel uit de Provence, rozenblaadjes uit Bulgarije, koriander uit India, oranjebloesem uit Spanje en Marula uit Namibië zorgen voor een complexe, florale smaakexplosie met een kruidige afdronk.

Perfect serve

50 ml Marula
150 ml Fever-Tree Clementine
Grapefruit

Marula
Pomegranate

De basis is Marula waar we de oranjebloesem vervangen door Granaatappel. Dit zorgt voor een frisse, iets zoetere afdronk.

Perfect serve

50 ml Marula Pomegranate
150 ml Fever-Tree Raspberry & Rhubarb
Granaatappelpitjes

Café
Marula

Een overheerlijke combinatie van het cafeïnerijke zwarte goud met de vrucht van de Afrikaanse olifantenboom. Café Marula is gebaseerd op de marulavrucht en een Kenyaanse koffieboon.

Het sterke florale aroma en de hoge aciditeit van de koffieboon combineert perfect met de zoete smaken van de Marulavrucht.  Ideaal om ‘on the rocks’ te drinken of in cocktails zoals de Espresso Marula.

Perfect serve

40 ml Espresso Marula
40 ml Vodka
Shot espresso

Onze andere merken

Back To Top