skip to Main Content

Become your own alchemist

Copperhead Gin is ontstaan door middel van een samenwerking tussen Yvan Vindevogel (een apotheker uit het Belgische Kortrijk) en Bernard Fillier (eigenaar van graanstokerij Filliers in België) . Deze kruidige en tevens zachte gin bevat verschillende botanicals zoals onder andere jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel en kardemom.

The perfect serve

Gin & Tonic

Vul het hele
glas met ijs
50ml Copperhead
Fever Tree
Mediterranean tonic
Garneer met een
sinaasappel zeste
Maak af met een
beetje koriander

De naam “Copperhead” wijst niet alleen op de koperen ketel die al sinds oudsher gebruikt wordt om alcohol in te stoken, maar hij wijst ook naar de Koperkop slang, een slang type die bekend staat als het symbool voor de farmacie. Een unieke bijkomstigheid is de mogelijkheid om de gin met een blend naar keuze een functie mee te geven: Aperitivum, Energeticum of Digestivum.

Ontdek alle producten

van Copperhead Gin

Copperhead Gin

Mr. Copperhead, de alchemist, raakte getriggerd door de link van gin en geneeskunde. Hij zocht naar de perfecte balans tussen de authentieke botanicals en hun link met de farmacie. Het eindresultaat, Copperhead Original is een zachte citrus gin met cardamom, angelica, jeneverbes, korianderzaad en sinaasappelschil.

Perfect serve

50ml Copperhead
Fever-Tree Mediterranean Tonic
Sinaasappel zeste
Koriander

Copperhead
Black Batch

Mr. Copperhead raakte geïnspireerd door de vlier-boom en de verhalen rondom hekserij en het levenselixir. Voor de Black Batch gebruikte hij zwarte vlierbessen van de Sambucus Nigra struik en zwarte ceylon thee. Black Batch is de complexe kruidige versie van de Copperhead Original gin met een zachte afdronk.

Perfect serve

50ml Copperhead Black Batch
Fever-Tree Clementine Tonic
Citroen zeste
Salie blaadje

Copperhead
The Gibson edition

Samen met Marian Beke, een wereldberoemde bartender, maakte Mr. Copperhead de perfecte gin voor de Gibson Martini cocktail. Het is een nieuwe categorie in de gins met zijn unieke hartige, ziltige, umami smaak. De toevoeging van 8 jaar oude jenever maakt het geheel af en uniek.The Gibson Edition is een unieke hartige citrus gin.

Perfect serve

50ml Copperhead The Gibson edition
Fever-Tree Indiano Tonic
Gepekelde garnering (ui, augurkje)

Copperhead
Non-Alcoholic

‘The impossible made possible’.  De non-alcoholische elixir van Copperhead is het resultaat van een echte maceratie met kruiden, waarbij premium extracten werden toegevoegd,  de fermentatie zorgt voor extra smaak, complexiteit en mondgevoel.  Bij de totstandkoming van de Copperhead Non-Alcoholic is net als bij de andere varianten gebruik gemaakt van distillatie op kolom.

Perfect serve

50ml Copperhead Non-Alcoholic
Fever-Tree Elderflower Tonic
Sinaasappel zeste
Rozemarijn

Copperhead
Scarfes Bar Edition

De Copperhead Scarfes edition is de perfecte balans tussen bitterzoete, kruidige en bloemige tonen. Ideaal om puur te compenseren of te mixen in cocktails. Voor elk gekozen ingredient is hetzelfde niveau van zorg en aandacht gebruikt waardoor het Scarfes Bar-team (in London) wereldberoemd is geworden.

Een mix van Copperhead’s direct herkenbare ingrediënten, met de onverwachtse aardse toevoegingen van pijnboompitten, dennenbloesems en een uniek appeldestillaat.

Het resultaat is meerlagig, met de onmiskenbare aroma’s van bloesem, schors en houtsnippers in de neus. De Scarfes edition heeft een romig mondgevoel en een kruidig karakter, allemaal samengebracht door frisse hints van appel.

Perfect serve

50ml Copperhead Scarfes Bar Edition
Fever-Tree Indian Tonic
Appel

Unieke bijkomstigheid

Blend naar keuze

Mr. Copperhead versterkt zijn Alchemist verhaal door het toevoegen van de 3 Copperhead Blends. Deze blends zijn een mix van plant- en fruitextracten, ze geven een extra functie en aroma aan uw Gin & Tonic. Wordt zelf een alchemist en voeg 4 druppeltjes toe aan uw Gin & Tonic voor de ultieme alchemist experience.

Aperitivum

Grapefruit en engelwortel bevorderen de eetlust. De gin wordt bitterder.

Digestivum

Gember stimuleert de spijsvertering. Maakt de gin zoeter.

Energeticum

Guaranabessen stimuleren het dagelijks energieniveau. Geeft de gin een sterkere citrusaroma.

Onze andere merken

Back To Top