skip to Main Content

Een nieuwe generatie Champagne, geboren in traditie.

Jean-Jacques Cattier en zijn zoon Alexandre zijn Champagne producenten van de twaalfde en dertiende generatie. Samen maken zij de prestige cuvées van Armand de Brignac. Het was hun droom om een voortreffelijke Champagne te maken, waarin het allerbeste wordt verenigd van de regio, waar hun familie al meer dan 250 jaar wijn produceert. In de jaren 1950 las Nelly Cattier, de moeder van Jean-Jacques, een roman meet daarin het hoofdpersonage ‘M. De Brignac’. Gecharmeerd door het edele karakter van deze naam, registreerde ze het om te gebruiken voor een nieuwe wijn. Dit verhaal werd in de loop er jaren vergeten tot het huis in het begin van de 21e eeuw met de productie van deze nieuwe tête de cuvée begon. Jean-Jacques besloot om de bijzondere naam te gebruiken als eerbetoon aan zijn moeder.

Alleen het beste is goed genoeg

De familie Cattier woont op de Montagne de Reims en bezit 33 hectare wijngaarden in enkele van de meest geprezen cru’s in Champagne, waaronder de dorpen Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses en Ludes. Duurzaamheid staat bij het beheer van de wijngaarden centraal en de wijngaarden van de Cattiers zijn HVE niveau 3 gecertificeerd – de hoogste waardering van de Franse overheid. Dit is een erkenning van de zorg en aandacht die wordt besteed aan bescherming van het milieu voor toekomstige generaties.

Alleen het eerste en meest verse deel van de cuvée persing wordt gebruikt, om de best mogelijke Champagne te kunnen maken – een handelsmerk van Armand de Brignac. De zorgvuldige selectie en aandacht voor detail geven het sap zijn heldere, frisse en fruitige karakter, zachte textuur en prachtige balans.

Prestige cuvées voor het nieuwe millennium

Sinds 2006 heeft Armand de Brignac verschillende “Prestige Cuvées” op de markt gebracht. De range van Armand de Brignac kan tweeledig ingedeeld worden. De klassieke ‘Prestige Range’ bestaat uit 3 variaties: Brut Gold, Rosé en Demi-Sec. De 100% Cuvées ‘Blanc de Blancs’ en ‘Blanc de Noir’  vormen samen de ‘Ultra Prestige Range’.

“Een groep van slechts 18 deskundige wijnmakers raken een fles Armand de Brignac aan, vanaf het persen van de druiven tot het moment dat de fles de kelder verlaat. Het is die human touch die het productieproces van Armand de Brignac zo uniek maakt. Zonder de druk om veel volume te produceren, kan het team achter deze champagne zich focussen op het kleinste detail, om zo de ultieme kwaliteit te bekomen.”

 

Ontdek alle Cuvées van

Champagne Armand de Brignac

Gold Brut

De eerste Champagne uitgebracht door Armand de Brignac, de Brut Gold, blijft de meest iconische cuvée in het assortiment. Deze champagne is een klassieke assemblage van drie jaargangen van enkele van de meest geprezen terroirs uit de Champagne regio. Het resultaat is een cuvée met een helder, fris fruitig karakter en een zachte textuur.

Deze flagship variant van Armand de Brignac bestaat uit 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay en 20% Pinot Meunier.

Rosé

De Champagne Armand de Brignac Rosé wordt gemaakt met Pinot Noir van oude wijnstokken geplant op de ‘Montagne de Reims’. Deze wijnstokken produceren druiven met een zeer krachtige smaakintensiteit. Dit resulteert in een cuvée met heldere, frisse tonen van rood fruit aangevuld met de aroma’s van vers gebak.  Deze Champagne is samengesteld uit 3 verschillende druifsoorten: 50% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier en 10% Chardonnay.

Blanc de Blancs

De productie van deze 100% Chardonnay cuvée is zeer gelimiteerd. Alle druiven gebruikt in deze cuvée worden geoogst in de traditionele Chardonnay terroir van ‘Côte des Blancs’ en bijna de helft van deze blend komt van de geprezen ‘Montagne de Reims’. Deze unieke assemblage levert zowel de mineraliteit, soepelheid, rondheid en lichtheid van de Montagne de Reims, wat resulteert in een nog groter potentieel voor verdere rijping.

 

Blanc de Noirs

Champagne Armand de Brignac Blanc de Noirs wordt gemaakt met  uitzonderlijke druiven afkomstig van enkele  van de beste Pinot Noir dorpen uit de Champagne regio, waaronder Bouzy, Verzenay, Chigny-les-Roses, Ludes and Rilly-la-Montagne. Er worden van elke assemblage minder dan 3000 flessen gecreëerd. Elke fles wordt gegraveerd met een uniek nummer van 1 tot 3000 met daarnaast ook de datum van de ontgisting van de fles.

Armand de Brignac Blanc de Noirs is enkel verkrijgbaar als onderdeel van Armand de Brignac La Collection.

Golfer's Limited Edition

De Green Bottle van Armand de Brignac is een gelimiteerde heruitgave van de Brut Gold. Deze werd ontwikkeld ter ere van de kampioenen van het US Masters golftornooi. Daarom gaat deze flus gehuld in het groen, net zoals de kampioenen van dit prestigieuze tornooi.

Beschikbaarheid op aanvraag of als onderdeel van Armand de Brignac La Collection.

Demi-Sec

Armand de Brignac Demi-Sec is de enige prestige Demi-Sec cuvée ter wereld. Deze unieke champagne wordt gemaakt door enkel een zeer selectieve portie van de eerste persing te gebruiken. De dosage van deze champagne zit aan de laagste kant van het Demi-Sec spectrum. Armand de Brignac Demi-Sec heeft krachtige fruitsmaken, complexiteit door extra rijping op de fles en een gebalanceerde zoetheid die het de perfect companion maakt voor een verscheidenheid aan keukens.

La Collection

Een exclusieve selectie van alle cuvées

Armand de Brignac: La Collection is een exclusieve geschenkdoos die een fles van elk van de 6 cuvées van Armand de Brignac bevat. Elke met de hand afgewerkte fles wordt zij aan zij gepresenteerd in een custom-made houten gelakte kist. Het naamplaatje in elke La Collection kan persoonlijk gegraveerd worden met de naam van de klant of een boodschap, in eender welke taal. Dit is de ultieme verzameling voor liefhebbers van Armand de Brignac.

Armand de Brignac Dynasty

Een formaat voor elke gelegenheid

Armand de Brignac Champagne is beschikbaar in een ruim aantal formaten, gaande van de klassieke 750ml fles tot zelfs de ‘onmogelijke’ Midas fles van 30L die enkel wordt geproduceerd op aanvraag.

Brut Gold & Rosé is beschikbaar in volgende formaten:
750ml, Magnum 1,5L, Jeroboam 3L, Rehoboam 4,5L, Methuselah 6L,
Salmanzar 9L, Balthazar 12L, Nebuchadnezzar 15L en Midas 30L.

Blanc de Blancs is beschikbaar in volgende formaten:
750ml, Magnum 1,5L, Jeroboam 3L.

Demi-Sec & Green Bottle zijn beschikbaar in 750ml.

Blanc de Noirs is beschikbaar in 750ml, maar enkel in La Collection.

Contact

Voor alle vragen met betrekking tot Armand de Brignac gelieve contact op te nemen per e-mail met Christophe Nelen, Sales Director van Wonderful. (christophe.nelen@wonderfuldrinks.nl)

Onze andere merken

Back To Top