skip to Main Content

Wonderful wordt exclusieve distributeur voor Sir Edmond Gin in Nederland

Na een turbulent jaar kijken we met het hele Wonderful team uit naar een beter 2021. En hoe kunnen we beter van start gaan dan door een prachtig nieuw merk te verwelkomen in ons portfolio: Sir Edmond Gin. Vanaf 1 januari zal dit Nederlandse ginmerk exclusief verdeeld worden door Wonderful in Nederland, en door ons Belgische zusterbedrijf Jet Import in de Belux.

A bourbon vanilla infused gin.

Sir Edmond Gin is in vele opzichten een ongewone gin. In een categorie die wordt beheerst door vele London dry style gins, gooit dit merk het over een hele andere boeg. Sir Edmond brengt een eerbetoon aan een van de meest gewaardeerde smaken in de geschiedenis: vanille. De gin is ontwikkeld door nauwkeurig de botanicals te selecteren die de vanille smaak kunnen ondersteunen. Zo komt Sir Edmond aan zijn unieke karakter. 

Het basisdistillaat van jeneverbes, engelwortel, kardemom, kaneel en gember wordt zorgvuldig samengesteld om nadien enkele weken te infuseren met hoogwaardige bourbon vanille.  De zoete smaak van de vanille bedwingt hierdoor de natuurlijke bitterheid van de jeneverbes. Dit levert een totaal nieuwe drinkervaring die mixologists (en andere cocktailliefhebbers) uitdaagt om de mogelijkheden van gin te herontdekken bij het bedenken van nieuwe cocktails of het samenstellen van klassiekers.

Meervoudig medaillewinnaar

De kwaliteit van Sir Edmond wordt ook duidelijk erkend door experts in de spiritswereld. Tijdens de Gin Masters, een vooraanstaande competitie georganiseerd door The Spirits Business, won Sir Edmond al 4 medailles over een periode van evenveel jaren. De laatste veroveringen zijn 2 zilveren medailles in de categorieën “Flavoured Gin” en “Premium Gin”. Eerder werden in 2017 en 2019 al een Master Medal én Gold Medal behaald in de “Super Premium Gin” categorie.

Een mooie toekomst

Sir Edmond Gin co- founder, Dominique Makatita en co-owner T-J van der Drift kijken er enorm naar uit om samen met het team van Wonderful verder te bouwen aan een mooie toekomst in Nederland:

Wonderful en Jet Import behoren tot de grootste merkenbouwers in de Benelux en spelen een leidende rol in de wereld van premium drinks. Hun huidige merkenportfolio is een reflectie van hun inzet en effectieve benadering van de markt. Met meer dan 100 medewerkers in de Benelux slaagt Jet Import/Wonderful er in om het verschil te maken in de markt – en het verschil maken is de basis van onze samenwerking. Bij Sir Edmond Gin zijn we zeer enthousiast over de toekomstige mogelijkheden.

Christophe Nelen (Country Manager Nederland) deelt dit enthousiasme:

We zijn zeer opgetogen om Sir Edmond te verwelkomen in onze famillie van premium gins bij Jet Import/Wonderful. De baseline van onze organisatie luidt dan ook “We like changes!”. Met zijn radicaal differentiërend smaakprofiel past Sir Edmond perfect in dit verhaal. Door het infuseren van de gin met hoogwaardige Bourbon Vanilla ontstaat een product waarvan er momenteel geen gelijke bestaat in de wereld. Met veel respect hebben we de laatste jaren gevolgd hoe het team achter Sir Edmond een sterke basis heeft neergezet in de Nederlandse Horeca & Retail. En met ons hele team kijken we er dan ook enorm naar uit om deze sterke positie in de komende jaren nog verder uit te bouwen.

 

Meer informatie

Voor meer info over Sir Edmond Gin, kijk dan zeker even verder op de merkpagina op onze website of neem contact  met jouw Wonderful accountmanager.

 

 

 

Noord-Holland / Flevoland / Friesland / Groningen / Drenthe / Overijssel:

Zuid-Holland / Zeeland:

Utrecht / Gelderland:

Noord-Brabant / Limburg:

Groothandels:

Onze merken

Back To Top