skip to Main Content

Nieuw: Champagne Armand de Brignac

Met enige trots willen wij u mededelen dat Wonderful van 1 mei 2020 de nieuwe importeur is in Nederland voor de prestige champagnes van Armand de Brignac. Wonderful neemt de distributie over van Fourcroy Nederland, die het merk sinds 2010 naar Nederland heeft gebracht. 

Een nieuwe generatie Champagne, geboren in traditie.

Jean-Jacques Cattier en zijn zoon Alexandre zijn Champagne producenten van de twaalfde en dertiende generatie. Samen maken zij de prestige cuvées van Armand de Brignac. Het was hun droom om een voortreffelijke Champagne te maken, waarin het allerbeste wordt verenigd van de regio, waar hun familie al meer dan 250 jaar wijn produceert. In de jaren 1950 las Nelly Cattier, de moeder van Jean-Jacques, een roman met daarin het hoofdpersonage ‘M. De Brignac’. Gecharmeerd door het edele karakter van deze naam, registreerde ze het om te gebruiken voor een nieuwe wijn. Dit verhaal raakte in de loop der jaren in de vergetelheid, tot het huis in het begin van de 21e eeuw met de productie van deze nieuwe tête de cuvée begon. Jean-Jacques besloot om de bijzondere naam te gebruiken als eerbetoon aan zijn moeder.

Alleen het beste is goed genoeg.

De familie Cattier woont op de Montagne de Reims en bezit 33 hectare wijngaarden in enkele van de meest geprezen cru’s in Champagne, waaronder de dorpen Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses en Ludes. Duurzaamheid staat bij het beheer van de wijngaarden centraal en de wijngaarden van de Cattiers zijn HVE niveau 3 gecertificeerd – de hoogste waardering van de Franse overheid. Dit is een erkenning van de zorg en aandacht die wordt besteed aan bescherming van het milieu voor toekomstige generaties.

Alleen het eerste en meest verse deel van de cuvée persing wordt gebruikt, om de best mogelijke Champagne te kunnen maken – een handelsmerk van Armand de Brignac. De zorgvuldige selectie en aandacht voor detail geven het sap zijn heldere, frisse en fruitige karakter, zachte textuur en prachtige balans.

 

Sinds 2006 heeft Armand de Brignac verschillende “Prestige Cuvées” op de markt gebracht. De range van Armand de Brignac kan tweeledig ingedeeld worden. De klassieke ‘Prestige Range’ bestaat uit 3 variaties: Brut Gold, Rosé en Demi-Sec. De 100% Cuvées ‘Blanc de Blancs’ en ‘Blanc de Noirs’  vormen samen de ‘Ultra Prestige Range’.

Over Armand de Brignac Champagne

Reeds in het jaar 2000 startte de familie Cattier met hun nieuwe project ‘Champagne for the new millennium’. Het zou echter duren tot 2004 alvorens het project definitief vorm kreeg toen de familie in contact kwam met een Amerikaanse distributeur met een zelfde visie. In 2006 pas zullen uiteindelijk de eerste flessen de kelders van het Cattier huis verlaten. In de jaren die volgen maakt Armand de Brignac grote indruk bij recensenten en andere liefhebbers van Champagne. De echte grote doorbraak komt er echter pas in 2014 wanneer het merk in handen komt van Shawn “Jay-Z” Carter. De visie om de allerbeste Champagnes ter wereld te blijven produceren wordt herbevestigd met de lancering van 2 nieuwe cuvées in 2015: Demi-Sec & Blanc de Noirs.

Armand de Brignac & Wonderful

Voor Wonderful is het merk Armand de Brignac geen onbekende. Reeds sinds 2010 verdeelt Jet Import, het Belgische moederbedrijf van Wonderful, de champagnes van Armand de Brignac in België en Luxemburg. Het is dan ook met deze ervaring op zak dat Wonderful er volledig klaar voor is om deze prestige cuvées te presenteren aan wijnhandels, slijterijen, nachtclubs en het hogere segment horeca in Nederland.

Bestellingen

Alle producten van Armand de Brignac zijn per direct te bestellen bij Wonderful. Voor alle prijs aanvragen, gelieve per email contact op te nemen met Christophe Nelen, Sales Director van Wonderful  of met uw Wonderful accountmanager.

Meer informatie:

Website Armand de Brignac
Website Wonderful

Onze merken

Back To Top