skip to Main Content

HET FEVER-TREE PAIRING WHEEL: JOUW GIDS VOOR DE PERFECTE GIN & TONIC KAART

Op zoek naar nieuwe trends op het gebied van Gin & Tonics? We hebben een handige tool ontwikkeld die jou moet helpen bij het samenstellen van de ultieme gin & tonic kaart voor de aankomende lente en zomer!

De Gin & Tonic is nog steeds een van de meest populaire cocktails in de Nederlandse Horeca. En dat is goed nieuws voor horecaondernemers. Een kwalitatieve Gin & Tonic is relatief eenvoudig en snel te maken, waarbij de gast ook bereid is om hiervoor een mooie prijs te betalen. Dit betekent een mooie marge voor de horeca. Maar dan moet die G&T uiteraard ook perfect afgewerkt en geserveerd worden. Onderstaande tips zetten je alvast op de juiste weg:

HEEL VEEL IJS

Bij het maken van een G&T is het gebruik van voldoende (grote) ijsblokjes heilig. Hoe meer ijs in je glas, hoe minder snel het ijs smelt  en je G&T dus minder snel verwatert. Dit zorgt niet alleen voor een verminderde smaak maar ook dat het glas minder snel leeg is.

HET JUISTE GLAS

Kies steeds voor passend glaswerk. Een G&T kan je in heel veel verschillende soorten glazen serveren. Ga je voor een stevige highball of toch liever het klassieke ballon glas? Er zijn talloze mogelijkheden, zolang het glas maar voldoende groot is. Ons advies is om minstens voor een inhoudsmaat van 40cl te kiezen. Zo krijg je voldoende ijs in het glas om het dan verder op te vullen met je favoriete gin en bijpassende Fever-Tree Tonic.

DE JUISTE TONIC VOOR ELKE GIN

Elke Gin is uniek en met liefde ontwikkeld door de vele distilleerderijen. Het spreekt dan ook voor zich dat een mooie gin, de perfecte bijpassende tonic verdient. En dat is de reden waarom Tim Warrilow & Charles Rolles destijds Fever-Tree hebben opgericht. Want als ¾ van je drankje de mixer is, dan mix je toch met het beste?

Intussen heeft Fever-Tree een breed aanbod aan tonic waters, waarmee we voor elke gin een passende perfect serve kunnen bieden. Maar hoe door de bomen het bos nog zien? Daarom hebben we het Fever-Tree Smakenwiel ontwikkeld, en dit helemaal aangepast aan de gins op de Nederlandse markt.
Het concept is eenvoudig. Fever-Tree Indian Tonic is de tonic voor de klassieke G&T serve, en perfect te combineren met alle gins op de markt. Het neutrale karakter van deze tonic zorgt ervoor dat de gin steeds helemaal tot zijn recht komt, zonder zelf te overheersen.

Ben je echter op zoek naar een tonic die de smaak van de gin gaat complementeren? Dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van het smaakprofiel van de gin:

  • Bij een kruidige citrus gin, kies dan voor Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Deze tonic tovert de Middellandse zee in jouw glas door de toevoeging van Siciliaanse citroen, geranium, rozemarijn en citroentijm.
  • Frisse en florale gins combineren we met Fever-Tree Elderflower Tonic Water. De vlierbloesem voor deze florale tonic wordt met de hand geoogst in de Engelse Cotswolds en na het plukken binnen de 24u verwerkt om de frisser smaak te behouden.
  • Robuuste citrus gins met veel jeneverbes gaan we mixen met Fever-Tree Clementine Tonic Water. De bekende chef Sergio Herman was zeer actief betrokken in de samenstelling van deze unieke tonic, die zich kenmerkt door de zachte citrus smaak en de droge, kruidige afdronk van kaneel.
  • Wil je die klassieke london dry gin eens een hele andere (pink) twist geven? Kies dan voor onze nieuwste tonic in de range: Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water. De fruitige, zoete smaak is kenmerkend voor deze tonic die samengesteld is op basis van Schotse frambozen en Engelse rabarber. Combineer met een klassieke london dry gin of pink gin.

Wil je bepaalde Fever-Tree smaken proeven of wil je advies op maat voor jouw horecazaak? Vul ons contactformulier in op de website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Onze merken

Back To Top