skip to Main Content

De nieuwste innovatie van Fever-Tree nu ook in Nederland: Raspberry & Rhubarb Tonic Water

2021 will be pink! Dit jaar lanceert Wonderful de nieuwste tonic-innovatie van Fever-Tree: Raspberry & Rhubarb Tonic Water. Na een succesvolle lancering in het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar is het nu de beurt aan Nederland.

Geef een zoetere twist aan jouw Gin & Tonic.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic is natuurlijk meer dan enkel het leuke roze kleurtje. Deze nieuwe tonic variant geeft een volledig nieuwe twist aan jouw favoriete Gin & Tonic. Met zijn zoete, fruitige smaak is Raspberry & Rhubarb Tonic dan ook radicaal verschillend van de andere tonics in het assortiment van Fever-Tree. Om dit unieke product te bekomen is het team van Fever-Tree opnieuw op zoek gegaan naar de allerbeste ingrediënten. Ditmaal konden ze hiervoor dichter bij huis blijven. Zowel de rabarber als de frambozen vinden hun oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Om deze natuurlijk geoogste ingrediënten maximaal tot zijn recht te laten komen, werd het kinine gehalte in deze tonic ook licht verlaagd.

Frambozen uit de Strathmore-vallei in Schotland.

   

De frambozen worden geoogst in de Schotse Strathmore-vallei. Dit is een zeer vruchtbare regio die bekend staat om zijn productie van hoogwaardig zacht fruit. De Schotse frambozen hebben een minder zoete, frissere en scherpere smaak dan frambozen die in warmere klimaten worden gekweekt. De frambozen worden verwerkt met behulp van een traditionele stoomdistillatie om het extract te produceren. Het overschot, de fruitpuree, wordt verzameld en gebruikt voor andere producten zoals sap en jam, waardoor er dus geen enkele vrucht wordt verspild. Deze verwerking gebeurt op minder dan 10 kilometer van de plek waar geoogst wordt en zo blijft de beste smaak in het eindproduct verzekerd.

‘Timperley Early’ rabarber uit Norfolk.

    

De ‘Timperley Early’ rabarber wordt geoogst bij een familieboerderij in Norfolk die onderdeel uitmaakt van een Britse coöperatieve van lokale telers. De rabarber wordt jaarlijks met de hand geoogst van april tot begin mei om nadien meteen verwerkt te worden en zo het verse karakter van het product te bewaren. Timperley Early is een zeer malse rabarbervariëteit die een vochtige ondergrond en milde temperaturen nodig heeft om perfect te gedijen. De regio van Norfolk kent veel regenval en een koele Noordzeebries die de perfecte groeiomstandigheden handhaaft. Dit zorgt voor een zoete en rijpe smaak in dit type rabarber.

The Perfect Serve.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb leent zich perfect voor verschillende perfect serves. Zo kan je hem bijvoorbeeld mixen met je favoriete london dry gin, pink gin, wodka of aperitief likeur.

  1. Vul een groot glas met ijs.
  2. Kies je favoriete spirit
  3. Werk af met 20cl Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic
  4. Garneer met enkele verse frambozen.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb is nu in Nederland per direct beschikbaar in 6x4x20cl verpakking. Binnen enkele maanden volgt ook nog de verpakking 8x50cl.

Voor meer informatie neem contact met jouw Wonderful accountmanager of via info@wonderfuldrinks.nl.

Onze merken

Back To Top